<

Μερη Ενδιαφεροντος

Κατά την διάρκεια της διαμονής σας στο Τολό μπορείτε να επισκεφθείτε τόσα μέρη, που δεν μπορούν να αναφερθούν όλα, Παρακάτω ακολουθεί μια ιδέα, από την ατελείωτη λίστα των χώρων για επίσκεψη, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σας, είτε είναι ιστορικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι ή μέρη φυσικής ομορφιάς. Υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα στην Αργολίδα και στην Πελοπόννησο γενικότερα.

Ναυπλιο

Η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας

Μια όμορφη πόλη στην Πελοπόννησο. γεμάτη ιστορία και πανέμορφα μέρη. Επισκεφθείτε το κάστρο του Παλαμιδίου ή το θαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι.


Περίπου 15 λεπτά από το Τολό.

Διωρυγα της Κορινθου

Το κανάλι που ενώνει το Αιγαίο με το Ιόνιο πέλαγος.

Η Διώρυγα της Κορίνθου κόβει στα δύο το κομμάτι γης που αποτελούσε τον Ισθμό της Κορίνθου. Η ιδέα προτάθηκε αρχικά κατά τα κλασσικά χρόνια όμως εγκαταλείφθηκε. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1881 και τελειοπποιήθηκε το 1893.


Περίπου 45 λεπτά από το Τολό

Αρχαιο Θεατρο της Επιδαυρου

Το εκαθαμβωτικό Αρχαίο Θέατρο της Επιδάυρου

Το Αρχαιο Θέατρο της Επιδαύρου, θεωρείται από τα καλύτερα εάν όχι το καλύτερο αρχαίο θέατρο από θέμα ακουστικής. Χτησμένο στον δυτικό μέρος του Κυνορτίου, κοντά στο Λυγουριό.


Περίπου 45 λεπτά από το Τολό.

Αρχαια Ολυμπια

Η Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Αρχαία Ολυμπία είναι το μέρος από όπου ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια από το 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ. Επισκεφθείτε το υπέροχο στάδιο που ακόμα στέκεται αγέρωχο, στο ίδιο μέρος και εκπέμπει κομψότητα.


Περίπου 3 ώρες από το Τολό.

Αρχαια Μεσσηνη

Αρχαία Μεσσήνη, μια κλασσική πόλη κράτος, ξανακτισμένη.

Τα ερείπια της Αρχαίας Μεσσήνης, επανιδρύθηκε το 369 π.Χ. από τον Επαμινώνδα, μετά την μάζη των Λεύκτρων και την πρώτη Θηβαϊκή εισβολή στην Πελοπόννησο. Προσκάλεσε όλους τους εξορισμένους Μεσσήνιους να επιστρέψουν στην γενέτειρα τους. Κτισμένη πάνω από τα ερείπια της Ιθώμης.


Περίπου 2 ώρες από το Τολό.

Αρχαια Νεμεα

Η πόλη της Αρχαίας Νεμέας

Η Αρχαία Νεμέα, βρίσκεται λίγο πιο μακρυά από την νέα πόλη της Νεμέας. Διάσιμη για το εξαιρετικό κρασί της, το Λιοντάρι της Νεμέας, ένα μυθολογικό τέρας που σκότωσε ο Ηρακλής ως έναν από τους 12 άθλους του και για τα Νέμεα, που τελούνταν κάθε 4 χρόνια, ανάμεσα σε αλλους αγώνες, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες.


Περίπου 45 λεπτά από το Τολό

Αρχαια Κορινθος

Τα ερείπια της Αρχαίας πόλης της Κορίνθου.

Μια πόλη στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, ένα στενό κομμάτι γης που ένωνε την Πελοπόννησο με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Η Αρχαία Κόρινθος ήταν από τις πλουσίοτερες πόλεις στην Αρχαία Ελλάδα, με πληθυσμό 90,000 το 400 π.Χ. και δεν ήταν συχνό φαινόμενο να μην έπαιρνε μέρος σε ιστορικά γεγονότα, μάχες κλπ.


Περίπου 1 ώρα από το Τολό.

Μονεμβασια

Το Γιβραλταρ της Ανατολής, Ο Βράχος.

Η Μονεμβασιά είναι ένα μεσαιωνικό οχυρό, το όνομά του, Μονεμβασιά = "Μόνη" "Έμβαση", γιατί υπήρχε μόνο μία είσοδος στο κάστρο. Με την επιβλιτική κατασκευή του, μεγάλα τείχη και πολλές βυζαντινές εκκλησίες, αξίζει μια επίσκεψη για να θαυμασετε την ομορφιά της. Η Μονεμβασιά αποκαλείται επίσης και, "Το Γιβραλταρ της Ανατολής" λόγο της ομοιότητας που έχει με το Γιβραλταρ σε σχήμα.


Περίπου 3 ώρες από το Τολό.

Μυστρας

Το Βυζαντινό Δεσποτάτο

Μυστράς, μια βυζαντινή οχυρωμένη πόλη που συνέζισε να κατοικείται κατά την διάρκεια της Οθωμανικής περιόδου. Κτισμένη κοντά στο όρος Ταΰγετο, κοντά στην Σπάρτη, με πανέμορφες εκκλησίες που δίνουν την εντύπβση μιας άλλης εποχής.


Περίπου 2 ώρες από το Τολό

Αρχαιες Μυκηνες

Η πόλη που στιγμάτησε μιια ολόκληρη εποχή.

Οι Μυκήνες, 2000 χρόνια π.Χ. ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, η περίοδος από το 1600 μέχρι το 1100 π.Χ. στην ιστορία, ονομάζεται Μυκηναϊκή αφού η πόλη κυριαρχούσε και ήταν στην ακμή της. Επίσης γνωστή, για τους θολωτούς τάφους και την Πύλη των Λεόντων.


Περίπου 30 λεπτά από το Τολό

Αρχαια Τιρυνθα

Κυκλώπεια Τείχη

Η Αρχαία Τϊρυνθα είναι γνωστός αρχαιολογικός χώρος, κυρίως για τα τεράστια τείχη της, που ο Όμηρος τα περιέγραψε ως "κυκλώπεια" λόγο του μεγέθους τους. Επίσης είναι προστατευόμενη από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.


Περίπου 20 λεπτά από το Τολό

Καλαβρυτα - Διακοπτο

Οδοντωντός Σιδηρόδρομος

Ο οδοντωντός σιδηρόδρομος που τελεί την διαδρομή Καλάβρυτα - Διακοπτό κατασκευάστηκε 120 χρόνια πριν, ένα μικρό τραίνο που περνάει μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, από βουνά, σύραγγες, πάνω από γέφυρες και δίπλα από το ποτάμι. Ένας εξαισιος τρόπος να θαυμάσετε την φύση.


Περίπου 1,5 ώρα από το Τολό

Μουσειο Φυσικης Ιστοριας Λυγουριο

Μια όμορφη συλλογή

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας διαθέτει μια απίστευτη συλλογή από, απολιθώματα, πετρώματα και πολλά άλλα ευρήματα. Είναι ένας ενδιαφέρον χώρος με πολλά να εκτιμήσει κανείς.


Περίπου 30 λεπτά από το Τολό

Αρχαια Ασινη

Ακρόπολη Ασίνης

Ένας μικρός σχετικά, αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή του Τολού. Η Αρχαία Ασίνη βρίσκεται πάνω σε έναν λόφο έξω από Τολό, με ένα πρόσφατα ανακαινισμένη διαδραστική παρουσίαση του χώρου κι με υπέροχη θέα του χωριού, η θάλασσα και οι γύρω παραλίες.


Περίπου 5 λεπτά από το Τολό

Αργος

Μια από τις παλαιότερες, συνεχώς κατοικιμένες περιοχές στην Ευρώπη

Το Άργος είναι μια πόλη στην Πελοπόννησο, υπάρχουν αποδείξεις πως αυτή η περιοχή κατοικείται από τα τέλη της Νεολιθικής εποχής, περίπου πριν 7000 χρόνια.Το όμορφο κάστρο Λάρισα, κοιτάζει την πόλη από ψηλά, Επίσης ήταν οχυρό μεγάλης σημασίας κατά την Μυκηναϊκή περίοδο.


Περίπου 30 λεπτά από το Τολό